Polecamy:

Forum » Kafeteria » Analfabeci

Odpowiedz na ten temat

1 2 3 4 następna »
Analfabeci [#]  

Cztery miliony Niemców w niedostatecznym stopniu potrafią czytać i pisać.

Teddi
[#]  

a polakow ile milionow?
bom ciekawa

is-ka
Peine
IP: 92.76.142.140
Od: 17.10.2009
Odpowiedzi: 3331
Ostrzeżenia: 1/5
[#]  

analfabeci no ciekawy temat

kasica 06
[#]  

może tym czterem milionów niemcuw odpowiada ze nie umieją pisać i czytać to nie nam osądzać za logos wybór tak mi się wydaje a napewno nie powinniśmy ich za to oczerniać

kasica 06
[#]  

Ale kto ich oczernia?

Teddi
[#]  

napisalam ze nie powinnismy ich oczerniac ani krytykowac zato kim sa i co umia a czego nie

kasica 06
[#]  

mnie po prostu zaskoczyla ta liczba i tyle

Teddi
[#]  

no Ty kasicia 06 na pewno nie :-)))

malmin
Köln
IP: 87.79.227.227
Od: 15.11.2009
Odpowiedzi: 1488
[#]  

co ja niemalmin

kasica 06
[#]  

malmin@ :) zaraz pekne ze smiechu;)

Köln
IP: 78.54.170.211
Od: 11.01.2010
Odpowiedzi: 100
[#]  

no malmin wytłumacz oco ci chodzi a nie rzucaj szyframi

kasica 06
[#]  

ik nix wisen ;-)

Teddi
[#]  

kasica06 a widze , ze ty tez do analfabetow sie zaliczasz (niemcuw) ! haha , nie wiem , czy to dobry temat na forum dla ludzi, ktorzy sami poprawnie po polsku nie umieja pisac ! eh

Viruska
[#]  

dala ciala ;-)

Teddi
[#]  

chyba powinni ten temat przenieść na: na wesoło :)))))))

malmin
Köln
IP: 87.79.227.227
Od: 15.11.2009
Odpowiedzi: 1488
[#]  

viruska no wiesz takich komplementów nie musisz mi prawic ale dziękuje a możne ty pomyliłaś czas i miejsce co

kasica 06
[#]  

tedi dajesz dup... za talerz zupy

kasica 06
[#]  

Malmin przymruż jedno oczko:))

Back
[#]  

no widzisz Kasiu odrazu wiedzialem ze masz klase, podobasz mi sie tylko tak dalej

Teddi
[#]  

a jakie sa kryteria analfabetyzmu? Co trzeba "nie umiec/umiec" zeby byc "juz/jeszcze" analfabeta? Czy umiejetnosc przeczytania gazety czy nalepki na puszce z piwem jest decydujaca? A jezeli gazety to jakiej? Bo piwa to chyba wszystko jedno... Co do pisania - czy czlowiek ktory umie sie podpisac imieniem i nazwiskiem to jeszcze analfabeta? Czy tylko taki co krzyzyk stawia? Czy powinien umiec napisac cos, co byloby uznane za poprawne pod wzgledem ortografii i gramatyki? A moze trzeba umiec ogloszenie na forum napisac tak zeby wiekszosc (nie analfabeci) przeczytala bez obrzydzenia i zrozumiala jeszcze? :)
Mysle ze w zaleznosci od kryteriow to za analfabetow mozna uznac od 5 do 95% polakow, z niemcami pewnie podobnie... :)

marg63
Hamburg
IP: 131.169.252.41
Od: 28.01.2008
Odpowiedzi: 399
1 2 3 4 następna »
Odpowiedz na ten temat